Skip to content

Vår historie

NESTEA er en forfriskende drikk laget med te-ekstrakt og naturlige fruktsmaker. Hvor mye vet du egentlig om vår historie og te?

Historien om te

Ifølge legenden ble te oppdaget av den mytologiske, kinesiske keiseren Shen Nung i år 2737 f.Kr. Blader fra en busk falt ned i en kopp med varmt vann, og når keiseren drakk den nye drikken fant han den forfriskende og mente at den måtte ha medisinske krefter.

Typer av te

Det finnes forskjellige typer av te, for eksempel hvit, grønn, oolong og svart. Et lite kjent faktum er at selvom de er forskjellige, er alle utledet fra samme plante, med det biologiske navnet Camellia Sinensis.

Iste

Historien om iste går helt tilbake til tidlig 1800-tallet, men det var ikke før i 1904 på verdensutsillingen i St. Louis (USA) at iste virkelig tok av. Den indiske tekommisjonæren, Richard Blechynden, tilbød varm te til alle, men det var få som forsynte seg på grunn av den intense varmen. Han og hans team innså dette og laget iste i stedet. Det var en stor hit. Siden den gang har populariteten av iste vokst ettersom forbrukerne har fått smaken av det. NESTEA ble opprettet i 1948 og er nå konsumert hver dag over hele verden. 

NESTEA

NESTEA er en forfriskende drikk laget med te-ekstrakt og naturlige fruktsmaker (uten konserveringsmidler).